La jonquera - empordaturisme

la Jonquera

La Jonquera és inesperada! El nostre poble, a l’Empordà, és la porta d’entrada d‘Europa a Catalunya, l’Empordà i a la Costa Brava… on et presentem sorpreses actives, naturals, culturals i, sobretot, plenes d’història. Fes parada a casa nostra; mira, olora, escolta i sent la nostra Albera i descobreix experiències slow que mai t’hauries imaginat.

L’Albera més elevada, més verda, boscosa, frondosa, natural i feréstega és l’Espai Natural més ben guardat de La Jonquera. En formem part! Compartim la pertinença a l’Albera amb tots els municipis del seu entorn i amb els nostres veïns francesos. A més, tenim el privilegi de tenir el Centre d’Interpretació del Parc a la nostra vila, on et poden proporcionar tota la informació –d’interès turístic, natural, patrimonial, comercial– que necessitis sobre l’Albera. A més, a pocs quilòmetre de La Jonquera i l’Albera, hi tenim dos parcs naturals més, el del Cap de Creus i del dels Aiguamolls de l’Empordà. Formem part de la DO Empordà, i som l’inici de la ruta del vi de la DO Empordà.

El MUME, museu per excel·lència de l’Exili Republicà, la malaurada conseqüència final de la Guerra, us espera a La Jonquera amb propostes interessants de descoberta, memòria i coneixement.

La ubicació de La Jonquera és clau. Des d’aquí, pots pedalar fins on vulguis! Som a tocar de França, amb fàcil accés a la resta de l’Empordà i la Costa Brava, amb rutes com la pujada al castell de Requesens o el Puig Neulós (sostre de l’Albera). Tant si ets aficionat/da al BTT com al gravel, pots pedalar buscant reptes o bé tranquil·lament, amb la teva bicicleta slow per les nostres carreteres, pistes secundàries i camins.

El ciclisme a l’Empordà i el ciclisme a l’Albera comencen a La Jonquera!

Som territori ciclista, ja que som destinació clau i referent de rutes tan prestigioses com la Pirinexus i l’Eurovelo 8. Fins i tot tenim una prova oficial de l’Open Girona de BTT cada mes de març.

A La Jonquera, l’escalada és una de les disciplines amb més tradició del municipi. Amb el treball passional i de valor incalculable d’uns quants veïns i veïnes, el nostre poble s’ha aconseguit posicionar a l’Empordà i Catalunya com un referent pel que fa a l’escalada en bloc. Aquesta modalitat consisteix a escalar blocs de roca i petites parets que poden ser d’un màxim de 8 metres sense la necessitat de materials de protecció convencional (que sí que s’utilitzen en l’escalada). L’entitat Centre Excursionista Jonquerenc (CEJ) ha treballat durant un grapat d’anys per crear diversos sectors d’escalada en bloc dins del terme de La Jonquera

La Jonquera és punt de sortida, d’arribada i de pas d’una infinitat de rutes que recorren els Pirineus, l’Albera, transfrontereres, locals… que connecten l’Empordà amb la Costa Brava, Catalunya amb Europa! Caminar pel nostre entorn natural és sinònim de pau, desconnexió i, sobretot, de descobertes INESPERADES! Gaudeix de les nostres rutes locals en família, com l’itinerari dels Estanys o les cinc rutes del paratge natural de l’Albera. I, com ja saps, som terra de pas del GR11, del GR2 i del camí de Sant Jaume (camino de Santiago). Si vols afegir-hi un punt d’història a les rutes a l’entorn de La Jonquera, no et perdis els Camins de l’Exili ni les propostes de la xarxa Itinerànnia. Som terra d’acollida; tenim una gran oferta turística perquè experimentis l’INESPERAT amb nosaltres!

Troba rutes i descarrega-les gratuïtament al perfil La Jonquera Inesperada – Link

 

Tenim comerç, restauració, patrimoni, cultura, festes populars… vine a descobrir-ho!

Oficina de turísme:
  • la Jonquera, Catalunya Espanya42º25'15''N 2º52'22''E
Com arribar Explora el mapa