Estació de Portbou

Com arribar a l’Empordà?

Tot allò us caldrà saber per desplaçar-vos a l'Empordà

Guia del Transport públic de l’Empordà

Organitzeu la vostra arribada i els vostres desplaçaments

A l’extrem nord-est de Catalunya, la comarca de l’Empordà està connectada per serveis de transport públic amb tota la resta del país. Per facilitar la vostra arribada i els desplaçaments entre municipis, hem recopilat la informació de tots ells en aquesta petita guia:

COTXE

Des d’Europa: travessant la frontera francesa per l’autopista AP7 o per la carretera N-II. La sortida de l’autopista és la nº3. Les dues carreteres creuen la comarca de nord a sud. També es pot entrar per la costa des de França per Cerbère per la N-260, que des de Llançà creua la comarca d’est a oest i permet continuar cap a les comarques pirinenques.

Des de Barcelona o Girona: per l’autopista AP7 o per la carretera N-II. La sortida de l’autopista és la nº4.

Baix Empordà i Costa Brava: La C-31 permet desplaçar-se cap a la costa sud oriental de l’Empordà, i continuar vers el Baix Empordà.

Mapa comarcal de carreteres entre municipis

Plànol- Empordà

EN TREN

Amb entrada pel sud (des de Barcelona) o pel nord (des de França i passant per Portbou), el tren resulta un dels mitjans més còmodes per arribar a l’Empordà. A més, repartits per tota la comarca, hi ha vuit municipis que disposen d’estació ferroviària: Portbou, Colera, Llançà, Vilajuïga, Figueres, Vilamalla, Sant Miquel de Fluvià i Camallera.

Pots consultar-ne els horaris al lloc web de RENFE.

EL TREN D’ALTA VELOCITAT

L’estació de l’AVE Figueres-Vilafant està connectada, per diversos trens diaris, amb Barcelona, Madrid, París i d’altres ciutats europees. Tot i que l’estació de l’AVE Figueres-Vilafant està situada als afores de la ciutat (a l’N-260 en direcció Besalú), disposa de molt bona connexió amb l’estació d’autobusos de Figueres.

Consulteu aquí els horaris de transport entre l’estació de l’AVE i la ciutat de Figueres.

AMB AVIÓ

  • Aeroport Internacional de Girona-Costa Brava Tel. 902.404.704 – Aena
  • Aeroport de Perpinyà Tel. 00 33 468 612 868 – Aeroport
  • Aeroport Internacional de Barcelona Tel. 902 404 704 – Aena

EN BUS

L’estació de busos de Figueres connecta amb tota la resta de municipis empordanesos. La forma més senzilla d’obtenir informació de les diverses línies que connecten els pobles de l’Empordà és contactant amb l’estació d’autobusos de Figueres (972 67 33 54) o consultant l’oferta de les empreses de transport de l’Empordà.

Línia regular d’autobusos – Sarfa

Autobus urbà – Estarriol