Ports esportius

Els ports de l'Empordà

Ports de l’Empordà, una regió costanera única que captiva amb la seva diversitat i riquesa natural. Aquesta àrea, dominada pel mític i abrupte cap de Creus, s’adou en arribar a la badia de Roses, on la confluència dels rius Muga i Fluvià crea una extensa platja de més de quinze quilòmetres de sorra daurada, convertint-se en un punt de trobada internacional per als amants del windsurf i del kitesurf.
Els navegants tenen l’oportunitat de gaudir de les desenes de cales recòndites amb aigües transparents del Parc Natural de Cap de Creus, així com de l’experiència única de passejar pels aiguamolls del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i explorar les ruïnes de la ciutat greco-romana d’Empúries. En dirigir-se cap al sud, el paisatge costaner canvia, amb penya-segats impressionants de roques calcàries, dominats per boscos de pins que arriben fins al mar, proporcionant ombra a les platges de cales recòndites.

A aquesta part de la costa, trobem el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, amb les espectaculars Illes Medes davant de l’Estartit, conegudes com a paradís internacional per al busseig. A més, destaquen les Illes Formigues, un grup de setze petits illots rocallosos entre Palamós i Calella de Palafrugell, a una milla de la punta de Castell.

La imponent mola del cap de Begur i el far del cap de Sant Sebastià presideixen aquesta costa, essent la principal referència per als navegants. Explora amb nosaltres els secrets i la bellesa dels Ports de l’Empordà, on cada racó és una descoberta i cada paisatge, una obra mestra natural.