Cultura - Cromlec de mas Beleta - Empordaturisme

Cultura de l’Empordà

Un recull del patrimoni i espais culturals empordanesos

La guia cultural de l’Empordà

Megàlits, art i història que defineixen un territori

Més d’un centenar de construccions megalítiques entre la serra de l’Albera i la serra de Rodes ens recorden que l’Empordà és un territori amb molta història. Entre tots aquests dòlmens i menhirs, hi trobem el més gran de Catalunya: la Creu d’en Cobertella a Roses.

Si resseguim la costa, uns pocs quilòmetres al sud, Empúries ens fa viatjar en el temps i descobrir l’empremta grecoromana.

Les desenes de monestirs i abadies ens ajudaran a conèixer l’art romànic català. Des de Sant Pere de Rodes, una de les seves figures principals, no només ens endinsarem en la història, sinó que també ens submergirem en la geografia i el paisatge litoral del territori.

En posar els peus a Castelló d’Empúries, avançarem quatre segles per conèixer una de les basíliques gòtiques més importants: Santa Maria és, per molta gent, «La Catedral de l’Empordà».

I seguirem viatjant, pas a pas, en el temps, i descobrirem pintures, pans, oficis, baldufes i memorials. Als museus i centres d’interpretació hi trobarem històries de l’exili, dels artesans, del surrealisme i, naturalment, de l’Empordà.