L’Escala

L’Escala, Mar d’ Empúries, porta d’entrada de la cultura i civilització grecoromana a la península Ibèrica a partir del segle VI A.C . Les restes d’aquestes civilitzacions les podeu visitar al jaciment arqueològic d’Empúries.

L’Escala és un municipi que viu cara tramuntana, orgullós de la seva història i que té clar que el seu patrimoni cultural no és només una qüestió del passat, si no de present i de futur . Situat a la Badia de Roses, una de les badies més belles del món, una distinció amb aval de l’Unesco.

L’Escala vila marinera , amb més de set quilòmetres de litoral, la majoria dels quals es poden recórrer còmodament a peu o en bicicleta i amb una varietat de platges i racons capaços de complir les expectatives de qualsevol visitant, des d’extenses platges naturals d’Empúries , per on hi passa el camí de ronda i on et pots banyar o prendre el sol al costat del moll Hel•lenístic , amb més de 2000 anys d’història , fins a petites cales de còdols envoltades de pinedes i penya-segats, o platges emblemàtiques com La Platja , punt neuràlgic de l’activitat turística de l’Escala.

L’Escala és contrast de paisatges , corredor biològic entre dos parcs naturals, el del Montgrí -Illes Medes i els aiguamolls, on hi destaquem els seu patrimoni natural, cultural i paisatgístic. On hi podem trobar penya-segats imponents, dunes litorals, pinedes arran del mar, cales i platges espectaculars, restes de l’arquitectura de defensa de la Costa i torres de vigilància entre d’altres elements històrics.

L’Escala, és essència genuïna, un poble vinculat a un producte gastronòmic únic, l’Anxova. Un producte que ve del mar , pescat pels nostres pescadors que és transformat pels escalencs, a través de les seves empreses manufactureres i que arriba a la taula dels nostres restaurants per satisfer les necessitats dels paladars més exigents .

L’anxova és un producte de qualitat, km 0 reconegut a nivell internacional, d’autèntic sabor i que compta amb una elaboració tradicional que remunta a segles enrere.

L’Escala és una vila marinera, de tradició gastronòmica, oberta al mar i al seu ventall d’activitats nàutiques , amb una àmplia oferta turística de qualitat i que ha sabut mantenir l’equilibri entre l’activitat turística i comercial i la qualitat de vida de la seva població local al llarg dels anys.


        
Oficina de turísme:
  • l'Escala, Catalunya Espanya42º6'49''N 3º8'19''E
Com arribar Explora el mapa