Vilafant - Empordaturisme

Vilafant

El municipi de Vilafant es troba gairebé en el centre geogràfic de la comarca de l’Alt Empordà. El terme municipal, d’una extensió de 8,37 Km2, està situat al sud-oest de Figueres, capital de la comarca. També limita amb els termes de Santa Llogaia d’Àlguema al sud, de Borrassà al sud-oest i d’Avinyonet de Puigventós al nord-oest. El terme es troba travessat pel sud per l’afluent més important del riu Muga: El Manol. Aquest fet dona a Vilafant un paisatge natural característic, ple de camins i corriols en plena naturalesa, així com una fauna i flora característica mediterrània.

A més, el municipi consta de diferents llocs d’interès cultural, com ara l’Església de Sant Cebrià, situada al nucli antic del municipi, l’alzina centenària de Can Massanet, la Bòbila -antiga fàbrica de rajolers- i el conjunt de Palol Sabaldòria, que actualment es troba en vies de restauració, format per una església pre-romànica, un castell medieval i un mas, a més de restes ibèriques i romanes.

Tot i el seu humil origen i ésser en el seu inici un municipi dedicat principalment al camp i l’agricultura, Vilafant és un poble en continu creixement. Actualment hi ha 5.528 habitants.

La població de Vilafant viu distribuïda en el territori formant tres nuclis de població diferenciats: el Nucli Antic, Les Forques i el Camp dels Enginyers, que han anat creixent significativament.

El municipi consta actualment de 5 centres educatius: l’Institut de Vilafant, el CEIP Les Mèlies, el CEIP Sol i Vent, el CEE Mare de Déu del Mont i l’escola bressol 7 pometes.

Així mateix, també consta d’un Espai Jove, centres cívics, el Cau i una Sala Polivalent on s’hi desenvolupen diferents activitats durant tot l’any.

El municipi de Vilafant també afavoreix l’associacionisme, comptant amb l’activitat de diferents associacions esportives, escolars i socioculturals.

Des de l’Ajuntament de Vilafant, es vol promoure la salut i el benestar dels/les habitants, per la qual cosa es disposa de diferents zones esportives, com ara la piscina, el recinte del pavelló municipal d’esports i l’àgora amb pistes de Padbol, voleibol i pàdel, entre d’altres. També disposem de pistes de bàsquet i de futbol sala arreu del municipi, camps de futbol d’entrenament i d’herba, així com diferents parcs de salut i itineraris saludables per l’entorn del riu Manol.

A Vilafant es promouen també la cultura i les activitats populars durant l’any, amb celebracions i festivitats com són la Vila Educadora, la Fira del Conill (mostra gastronòmica i d’artesania), la Festa del Carme, Els Vespres Musicals i la Festa Major.


        
  • +34972972546020
  • ajuntament@vilafant.cat
  • Vilafant
  • 17740 Vilafant, Catalunya Espanya42º15'5''N 2º56'30''E
Com arribar Explora el mapa