Museos - Castell de la Trinitat - Roses - Empordaturisme

Castell de la Trinitat

(S.XVI)
Bé Cultural d’Interès Nacional

El castell de la Trinitat corona la punta de la Poncella per damunt del far de Roses. Aquesta construcció militar, que data de l’any 1544 (s. XVI), va ser edificada sota el regnat de l’emperador Carles I, com a complement essencial de la Ciutadella. Té forma d’estel de cinc puntes, amb arestes angulars pronunciades per defensar-se dels projectils enemics. Les seves dimensions són força considerables i els seus murs fan més de dos metres de gruix. Tenia tres terrasses per a bateries de canons, obusos o morters a diferents altures per defensar el port i la costa. La seva guarnició era de dos-cents homes com a màxim. Tot el conjunt és un exemple extraordinari d’una fortalesa d’artilleria de costa.
La recent museïtzació d’aquest espai, permet fer-se una idea molt precisa sobre les condicions de vida dels soldats i la història que ens transmet.

Per que visitar-lo?

Voleu veure unes vistes espectaculars d’una de les badies més belles del món? En especial recomanem pujar a la gran terrassa del castell els capvespres d’estiu a contemplar la posta de sol damunt la badia.

Si voleu conèixer la singular història d’aquest castell, demaneu informació de les diferents visites guiades, activitats familiars i culturals, jocs i scape-rooms que s’hi organitzen.

Demaneu també per visitar els búnquers situats a sota el castell!


        
  • Carrer Antoni Canals, 17480 Roses, Catalunya Espanya42º14'51''N 3º11'3''E
Com arribar Explora el mapa
Horaris
  • Octubre a maig: dissabtes d’11h a 17h i diumenges i festius: d’11h a 15h
  • Setmana Santa: d’11h a 17h
  • Juny i setembre: de 17h a 21h
  • Juliol i agost: de 17h a 22h
  • Tancat: 25 i 26 de desembre – 1 i 6 de gener
Serveis
Aparcament