platja portlligat

Descobrint les millors platges de la Costa Brava que passen per L’Alt Empordà

La Costa Brava, situada a la comarca de l’ Empordà, és famosa per les seves precioses platges d’aigües cristal·lines i paisatges impressionants. En aquest article, ens centrarem en tres àrees costaneres destacades: l’Escala i Sant Pere Pescador, Cadaqués i Port de la Selva, i Roses i Empuriabrava. Explorarem les millors platges de cada una d’aquestes àrees, proporcionant informació valuosa sobre com arribar-hi, aparcament, opcions gastronòmiques, tipus de sorra i qualitat de l’aigua. També avaluarem si són ideals per a famílies i nens. Prepara’t per gaudir d’un estiu inoblidable a la Costa Brava.

Platges a l’Escala

L’Escala compta amb una gran varietat de platges precioses i ben cuidades. Entre les més destacades es troben:

 

Platja de Riells

Aquesta platja de sorra fina i daurada és perfecta per a famílies. La qualitat de l’aigua és excel·lent, amb tonalitats turqueses i transparents. Compta amb un ampli passeig marítim on pots trobar una gran quantitat de restaurants, bars i xiringuitos. A més, hi ha zones de joc per a nens i una gran oferta d’esports aquàtics. Aparcar prop de la platja és relativament fàcil, amb opcions d’aparcament gratuït i de pagament.

platja riells

 

Platja de Montgó

Situada en un entorn natural protegit, aquesta platja ofereix un ambient tranquil i relaxat. La sorra és suau i de color daurat clar. L’aigua és cristal·lina i refrescant. No compta amb una gran quantitat de serveis, però la seva bellesa natural la converteix en un lloc imperdible. Hi ha àrees d’aparcament gratuïtes prop de la platja.

Platges a Cadaqués i Port de la Selva

Cadaqués i Port de la Selva són dos encantadors pobles costaners amb platges pintoresques. Aquí tenim algunes de les millors platges de la zona:

 

Platja de Portlligat

Aquesta petita platja de sorra blanca es troba prop de la casa-museu de Salvador Dalí a Portlligat. L’aigua és clara i tranquil·la, perfecta per a un bany refrescant. Tot i que no té molts serveis a prop, la seva bellesa i tranquil·litat en valen la pena. Es recomana arribar-hi d’hora, ja que l’aparcament pot ser limitat.

 

platja portlligat

 

 Platja del Port de la Selva

Aquesta àmplia platja de sorra daurada ofereix vistes impressionants i aigües cristal·lines. La sorra és fina i suau al tacte. És ideal per a famílies, ja que compta amb serveis com lloguer de para-sols, gandules i activitats aquàtiques. A més, trobaràs una àmplia selecció de restaurants i xiringuitos a pocs passos de la platja. Hi ha opcions d’aparcament gratuït i de pagament disponibles.

Platges a Roses i Empuriabrava

Roses i Empuriabrava són destinacions turístiques populars amb platges de gran bellesa. Aquí tenim algunes de les millors platges de la zona:

 

Platja de l’Almadrava

Aquesta platja de sorra gruixuda i daurada és ideal per als amants del busseig i el snorkel. L’aigua és cristal·lina i ofereix una gran visibilitat sota el mar. A més, compta amb restaurants i xiringuitos on pots gaudir de deliciosos plats de marisc. Hi ha opcions d’aparcament gratuït i de pagament a prop de la platja.

 

platja almadrava

 

Platja d’Empuriabrava

Coneguda com la “Venècia de la Costa Brava”, Empuriabrava compta amb una àmplia platja de sorra fina i daurada. L’aigua és neta i refrescant, perfecta per a nedar i gaudir d’activitats aquàtiques. És ideal per a famílies, ja que ofereix una varietat de serveis, incloent lloguer de gandules i para-sols, àrees de jocs per a nens i restaurants. Hi ha opcions d’aparcament gratuït i de pagament disponibles.

La comarca de l’Empordà a la Costa Brava ofereix una gran varietat de platges impressionants a les àrees de l’Escala i Sant Pere Pescador, Cadaqués i Port de la Selva, i Roses i Empuriabrava. Aquestes platges no només destaquen per la seva bellesa natural, sinó també per la qualitat de la seva sorra i aigua. Són llocs ideals per gaudir en família, ja que ofereixen serveis convenients com aparcament, restaurants i xiringuitos. No dubtis a explorar aquestes joies costaneres i submergir-te en les meravelles que ofereix la Costa Brava a l’Alt Empordà. Un estiu inoblidable t’espera en aquestes paradisíaques platges!

Preguntes freqüents (FAQs)

 
1. Quina és la millor platja a l’Escala?
La platja de Riells a l’Escala és una de les més populars i recomanades de la zona. És ideal per a famílies, té sorra fina i daurada, aigües cristal·lines i una àmplia oferta de serveis, com ara restaurants, bars i xiringuitos. A més, ofereix activitats aquàtiques i zones de joc per a nens.

2. On puc aparcar a prop de la platja a Cadaqués i Port de la Selva?
A Cadaqués, et recomanem utilitzar els aparcaments públics disponibles al centre del poble. A Port de la Selva, trobaràs opcions d’aparcament gratuït i de pagament a prop de la platja, així com aparcaments als carrers dels voltants. Et suggerim arribar aviat durant els mesos d’alta afluència turística.

3. Quin és el tipus de sorra i la qualitat de l’aigua a la platja de l’Almadrava a Roses?
La platja de l’Almadrava a Roses té sorra gruixuda i daurada. L’aigua és cristal·lina i ofereix una excel·lent visibilitat, la qual cosa la converteix en un lloc ideal per practicar busseig i snorkel. És important tenir en compte que en algunes zones pot haver-hi roques, per la qual cosa es recomana precaució en entrar a l’aigua.

4. Hi ha activitats aquàtiques disponibles a la platja d’Empuriabrava?
Sí, la platja d’Empuriabrava ofereix una àmplia gamma d’activitats aquàtiques per gaudir, com ara lloguer d’embarcacions, kayaks, paddle surf i passejos en vaixell. També pots trobar escoles de vela i windsurf per aprendre i practicar aquests esports.

5. Quines són les platges més adequades per a famílies a la Costa Brava?
A l’Escala, la platja de Riells és ideal per a famílies gràcies al seu ampli passeig marítim, zones de joc per a nens i serveis disponibles. A Cadaqués, la platja del Port de la Selva és una excel·lent opció, ja que ofereix activitats per a nens i serveis convenients. A Empuriabrava, la platja principal és perfecta per a famílies, amb àrees de joc i una àmplia oferta de serveis a prop.