Emporarom - LEscala - empordaturisme

Emporarom

Emporarom és una reivindicació de l’essència de l’Empordà, de productes amb gust i caràcter, artesanals, innovadors, de proximitat i respectuosos amb el medi ambient.

Descobreix el Camp de les Aromes.

Pas a pas, et veuràs immers en un entorn únic de plantes aromàtiques i medicinals en el cor de l’Empordà i gaudiràs, de la mà de gent compromesa amb la terra, d’una experiència vivencial, plaent i divertida amb propostes diverses i pensades per a totes les edats.

Després d’un passeig sensorial entre les plantes, explicarem les seves característiques i utilitats a través de diferents activitats. Elaborarem begudes aromatitzades (refrescants o per entrar en calor), farem tallers culinaris amb plantes i flors autòctones i altres activitats en funció del moment òptim de cada planta, perquè pugueu gaudir de la natura en aquest espai únic.

Fes la teva reserva!

Qui som?
Som productors de plantes aromàtiques i medicinals, que cultivem en diferents terrenys ubicats a l’Empordà, arran de mar i a prop d’espais d’interès natural.

Què fem?
El cultiu de les plantes aromàtiques i medicinals és de producció ecològica, en petites extensions de terreny, on treballem de forma artesanal tot el procés de plantació, reg, collita i assecatge de la planta. Amb aquestes plantes elaborem diferents productes i a la vegada, recuperem el coneixement d’aquelles que s’han utilitzat tradicionalment, amb finalitats curatives, culinàries o aromàtiques.

  • Camí de les Muralles, 67551 l'Escala, Catalunya Espanya42º7'50''N 3º6'47''E
Com arribar Explora el mapa

Activitats

Vermut aromàtic

Emporarom - Vermut aromatic - empordaturisme

Recorregut entre plantes aromàtiques, medicinals i culinàries típiques del nostre entorn que acabarà amb una degustació de diferents productes on aquestes plantes en són les protagonistes. Tastarem una sèrie de tapes o petits aperitius elaborats amb planta fresca o de la nostra línia de condiments de cuina, acompanyats del nostre vermut Vidorra, creat conjuntament amb el celler Mas Vida i la xef Iolanda Bustos.

Grup mínim 8 persones

 

Dates i horaris

Horaris a convenir

Preus17€

Refresca't amb un mojito

Emporarom - Refrescat amb un mojito - empordaturisme

Passejada al capvespre per conèixer el nostre entorn més proper i les seves curiositats, que ens conduirà cap a un espai dedicat a les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries, on a través dels sentits podrem conèixer-les, especialment les mentes i les seves varietats, per tal de poder escollir la que més ens agrada per preparar i degustar un mojito fet a l’estil empordanès (mojitos amb i sense alcohol).

Grup mínim de 6 persones

Dates i horaris

Horari a convenir

Preus12€

Gin d'olors

Emporarom - gin olors - empordaturisme

Explicació del procés d’elaboració d’una ginebre i de les plantes aromàtiques que són més interessants a l’hora d’aconseguir uns sabors o uns altres, i que ens portarà a conèixer com poder preparar uns còctels a partir de ginebres de proximitat combinades amb planta autòctona del nostre entorn.

Grup mínim de 8 persones

Dates i horaris

Horari a convenir

Preus17€

Plantem aromàtiques

Emporarom -plantem aromàtiques - empordaturisme

Visita sensorial per conèixer les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries del nostre entorn, cultivades en els nostres camps, i que acabarà amb la plantació d’una d’aquestes plantes en un test biodegradable que ens servirà per poder-la trasplantar a casa nostra i així poder-nos endur un trosset del Camp de les Aromes.

Grup mínim de 6 persones

Dates i horaris

Horaris a convenir

Preus8€

Degustem infusions

Emporarom - degustem infusions - empordaturisme

Passejada botànica pel camp per conèixer les plantes aromàtiques i medicinals que tenim cultivades i que utilitzem per elaborar les nostres infusions. Explicació de com i perquè lliguem les seves propietats amb les de les divinitats greco-romanes, ben presents molt a prop dels nostres cultius i que ens ajuden a caracteritzar cada una de les nostres barreges. Identificarem els diferents gustos, aromes i propietats d’aquestes plantes que ens servirà per un posterior tast a cegues que farem de cada una d’elles (en fred o calent).

Grup mínim de 6 persones

Dates i horaris

Horari a convenir

Preus8€

Fes la teva ratafia

Emporarom - fes la teva ratafia - empordaturisme

Passejada entre plantes aromàtiques, medicinals i culinàries per conèixer què és una ratafia, quin és el seu procés d’elaboració i quines plantes ens ajuden a aportar gust, aroma i propietats a aquesta beguda. Després de tastar i recollir les diferents plantes valorarem quina pot ser una bona proporció per aconseguir una bona ratafia casolana, deixant però, que cadascú pugui potenciar aquells gustos, aromes i propietats que més agraden a l’hora de fer la pròpia, d’aquesta manera amb un recipient adequat i amb la quantitat d’alcohol que es desitgi podrem elaborar-la.

Dates i horaris

24, 25 i 26 de Juny

Preus25€