Rutas - L'Escala - Empordaturisme

Camí de Ronda del Litoral escalenc

Aquesta ruta ens portarà, tot seguint el litoral, des del punt més meridional del municipi al més septentrional.

És doncs, un passeig des de la Cala Montgó fins a Sant Martí d’Empúries.

La ruta comença a la Cala Montgó i des de la mateixa platja caminem en direcció al centre de l’Escala. Pugem pel carrer Trenca Braços que trobareu a mà dreta, coincidint amb el GR-92. Un cop siguem a dalt, davant la Platja Illa Mateua, al carrer Punta Montgó, trenquem a l’esquerra per vorejar el mar, tot seguint sempre les indicacions del GR-92.

Passem per la Punta dels Cinc Sous, la cala del Salpatx i Les Penyes fins que arribem al Port de la Clota. A continuació travessem el port pel carrer Romeu de Corbera fins arribar a la platja de Riells. Voregem la platja pel passeig del Petit Príncep fins arribar al passeig del Mar que ens conduirà, tot seguint la costa, al nucli antic de l’Escala. Passem pel passeig Lluís Albert, Port d’en Perris i La Platja.

Des de La Platja, prenem un carrer (carrer Cargol i Ronda Mar d’en Manassa més endavant) a mà esquerra, sense deixar mai d’anar arran de mar. Passem per la cala La Creu on veurem les barraques de pescadors. Aquesta ronda ens porta a l’Oberta, des d’on ja divisem les platges d’Empúries. Caminem doncs uns 200 m per la Ronda del Pedró i allà, on trobem l’Ampadòfor (monument de la flama olímpica) trenquem a la dreta per agafar el passeig d’Empúries. Aquest passeig té una llargada de 2’5 km i és paral•lel a les platges d’Empúries. Així doncs, passem per davant les platges del Rec, el Portitxol, Les Muscleres i Moll Grec, fins arribar a Sant Martí d’Empúries, punt i final d’aquesta ruta.

Altres valors : El tram de GR-92 que va des de Cala Montgó fins al Port de la Clota, havia estat una zona militar i actualment encara s’hi poden observar, barrejats enmig dels pins, una sèrie de búnquers.

  • l'Escala, Catalunya Espanya42º6'49''N 3º8'19''E
Com arribar Explora el mapa

Detalls

Modalitat:
  • A Peu

Dificultat:
Baixa
Distància:
8.3km
Temps:
3:00hores