Nit d’Astronomia, entre l’estiu i l’hivern

Sortides guiades als Espais Naturals de l’Empordà

Parc Natural del Cap de Creus

Abans de començar l’itinerari es fa una breu presentació del Parc Natural i dels elements més singulars i d’especial conservació, s’introduirà la problemàtica associada a la contaminació lumínica, fent referència a la construcció del Club Mediterrané durant els anys 60 i el seu posterior enderrocament i projecte de restauració per aconseguir un paisatge natural. Si encara hi haguessin les llums de carrer del club Med, veuríem tantes estrelles?

L’activitat d’astronomia, que es localitzarà als voltants de Port de la Selva, pretén donar als participants unes nocions bàsiques del cel de nit, la seva complexitat, com està organitzat i com es pot observar, a la vegada que convida a una reflexió més profunda de l’Univers. Es pretén oferir una experiència vivencial en què els participants connectin amb tradicions i coneixement que han acompanyat la humanitat des de fa segles.

Per acabar, es narren algunes històries mitològiques en què els protagonistes són les constel·lacions que s’hauran observat durant l’activitat i que ajuden a ubicar-les al firmament i identificar-les més fàcilment.

Durada: 3 hores
Dificultat: Baixa

Visites Espais Naturals - empordaturisme